juliaiafrika.blogg.se

- följ mina upplevelser som volontär i Ghana!

PP = Packpanik

Kategori: Allmänt

Hur mycket saker kommer jag egentligen behöva? Hur länge räcker solkrämen och hur ofta kan jag tvätta är stora essentiella frågor som går runt i mitt huvud just nu. Fler frågor än svar kommer upp och det börjar bli mer och mer packpanik. Bara jag får med de viktigaste papperna och passen kommer jag klara mig men det känns ändå pirrigt. Har köpt en "riktig" väckarklocka som tickar lite så där mysigt då kommer det kännas lite som hemma, är uppvuxen med en riktigt högljud köksklocka.
 
 
Ficklampor och väckarklocka är bra att ha med sig då det kommer vara bäckmörkt på kvällarna. Det blå i bakgrunden är en pannlampa, jag ser ut som en riktig utforskare i den.
 
 
Allt detta ska med och då har jag inte ens börjat packa mina kläder. Ja det blir till att sortera och prioritera. Viktigaste är malariatabletterna och myggnätet, och hygienartiklarna för kläder kan jag få tag i på plats.
 
 
Så här spenderades dagen mellan jobbrundor och tvättrundor om vart annat. Känner lite panik över allt som ska med och som inte har hamnat i väskan ännu. Ohh, resfebern börja komma på rikigt nu för det är bara 3 dagar kvar.