juliaiafrika.blogg.se

- följ mina upplevelser som volontär i Ghana!

Att ett år kan gå så fort

Kategori: Tankar, Tillbakablick

 
För en vecka sedan var det 1 år sedan jag åkte hem i från Ghana. Jag kan inte riktigt fatta hur tiden kan gå så fort. Vad har jag egentligen gjort? Livet har återgått till det vanliga, men ändå med en annan känsla av närvaro. Jag känner att det finns så mycket att vara tacksam för och ta tillvara på. Jag har valt att prioritera in min familj och spendera tid på sådant som verkligen spelar någon roll. 
 
Jag hoppas att jag en dag ska kunna åka tillbaka men just nu fungerar det inte, jag har inte råd. Detta gör att det känns extra viktigt att jag fortfarande kan hålla kontakten med Pastorn och barnen. Pastorn ringer ofta och vi pratar om allt möjligt, allt från vardag och vad som pågår i våra liv. Han skickade en liten film på Josephia, hans yngsta son. Tänk att denna lilla parvel har växt och blivit så stor, det är ett bevis på att tiden går. Mitt liv utvecklas inte så mycket på ett år, men när man ser på Josephia sätts allt i perspektiv. Barnen på barnhemmet växer, lever, skrattar, lär sig nya saker samtidigt som jag går runt här borta i Sverige. Parallella liv som kopplats ihop av en utsträckt hand som bad om hjälp, från båda håll. Tiden innan jag åkte till Ghana var väldigt turbulent och jag kände mig maktlös och kämpade med att skapa meningsfullhet i mitt liv. Jag sökte en plats, ett sammanhang, ett sätt att hitta mig själv.
 
Citat ut Rädd att flyga av Erica Jong:
 
"Längtan efter att då och då bara ge sig iväg mot okänt mål, att ta reda på om man fortfarande kunde leva enasam med sig själv, ta reda på om man kunde överleva i en liten stuga i skogen utan att bli helt galen; helt enkelt göra klar för sig om man fortfarande var en hel människa efter att i så många år varit halv. /../ "
 
 
Ghana betyder så mycket mer för mig än bara en volontärresa. Den hjälpt mig att få tillbaka jaget i mitt liv och fick mig inse mitt eget värde, och att jag är en egen person som är kapabel till att göra saker. Magkänslan ledde mig ut på Ghanas norra landbygd och jag hittade det jag letade efter, en möjlighet att hjälpa. Nu hemma i Sverige stärker det mig att veta att jag är en extra liten del av en familj på andra sidan jorden.