juliaiafrika.blogg.se

- följ mina upplevelser som volontär i Ghana!

Fofo 101

Kategori: Allmänt

Fofo
85 portioner
Tid: 4-5 timmar (kan bli mer)

1. Se till att det är strömavbrott när du ska laga mat det ger en mer genuin känsla. 

2. Gör upp en eld, ta gärna brädor då bricketter och ved är överskattat. 

3. När du väljer vilken maträtt du ska göra välj en som tar så mycket muskelstyrka och tid som möjligt. Exempel på detta är fofo.

4. För att göra fofo behöver du massor av casava och plantaine bananer. När du skalar dem använd ingen vass kniv, skölj bitarna och sedan koka dem länge över elden.

5. När casavan är kokad mjuk är det dags för muskelstyrkan. Har du barn i familjen är detta ett ypperligt tillfälle att göra dem delaktiga i matlagningen. Ta fram en stor stomp och träskål som ser ut som en träkubbe, sedan är det bara att börja banka. Konsistensen ska bli lite som hårt tapetklister eller gammalt potatismos, spä kontinuerligt med vatten för att få önskad klibbighet. 

6. Servera fofo med palmnötssoppa som kommer direkt från grytan, ju hetare desto bättre det får gärna bränna om fingrarna när middagen intas. 

Sammanlagt tid för matlagning ca 4-5 timmar. (Tiden kan variera beroende på hur många som ska utspisas och kunnigheten hos kocken)KOMMENTARER:

 • Annelie säger:
  2014-05-17 | 21:28:22

  Det låter som spännande matlagning :) Trots allt ser och låter det som att du har det bra där nere, det är fint att höra. Riktigt kul att kika in här och läsa om vad som händer.

 • Annika säger:
  2014-06-18 | 19:17:22

  Hej! Kul att läsa i din blogg om din resa.

  Du nämnde att vegetarian är ett okänt begrepp för dem där nere, hur är det med allergier? Är de medvetna om såna eller hur funkar det om man skulle vara nötallergiker där nere? :)

  Svar: Hej!Det jag vet ar att det finns jordnotter. Vet inte hur det ar med allergier har inte hort sa mycket om det. Mer an jordnotter har jag inte hort om, de anvander mest majs och sojabonor.
  Julia Holmblad

Kommentera inlägget här: