juliaiafrika.blogg.se

- följ mina upplevelser som volontär i Ghana!

Jag åker som volontär till Ghana!

Kategori: Ghana, Tankar, Äventyr

Ny mening med livet.

Det måste finnas något något mer till livet än det här. Upp jobba, tjäna pengar, köpa det senaste. Hjärnan ligger avdomnad i huvudet och det största problemen som finns i vardagen är inte hur ska jag få mat på bordet utan var finns närmaste Wifi och vilka skor ska jag har på nyårsfesten, och finns det batteri kvar i min iphone.

Jag känner att mitt liv har varit slumrande fram tills nu, vilken potential jag har haft på stand by. Jag vill kunna vara med och hjälpa och bidramed mina kunskaper för att skapa ett bättre samhälle. Jag har velat volontärjobba i några år nu och äntligen har den chansen kommit. Känns helt fantastiskt men även lite skrämmande, kan beskrivas som skräckblandad förtjusning. Det går inte att i förväg tänka ut för hur mina 6 månader i Ghana kommer bli, för jag kan inte föreställa mig hur deras liv ser ut. Har börjat läsa böcker mer det är ändå svårt att förstå tills man har träffar människorna. Kommer nog bli en rejäl kulturkrock.

Ska bli spännande att se hur jag har utvecklats som person när jag stiger av flygplanet väl hemma igen den 7 sep. Nedräkningen fram tills den 23 mars känns så långt bort men ändå så nära. Det har redan gått en månad sedan jag skrev på papperna för att åka. Flygbiljetterna är köpta så nu är det bara göra resten av förberedelserna som visum, vaccination m.m.

Som jag skrev i rubriken känner jag att det är dags för ett nytt kapitel i mitt liv, jag vill skapa mening och värde och inte längre bara flyta med. Jag vill känna att jag kan hjälpa andra och ge dem av min tid istället för att bara skänka pengar. För då kan både jag och personerna jag möter ha ett utbyte av varandra.

Så nu har nedräkningen börjat: 113 dagar kvar.