juliaiafrika.blogg.se

- följ mina upplevelser som volontär i Ghana!

PP = Packpanik

Kategori: Allmänt

Hur mycket saker kommer jag egentligen behöva? Hur länge räcker solkrämen och hur ofta kan jag tvätta är stora essentiella frågor som går runt i mitt huvud just nu. Fler frågor än svar kommer upp och det börjar bli mer och mer packpanik. Bara jag får med de viktigaste papperna och passen kommer jag klara mig men det känns ändå pirrigt. Har köpt en "riktig" väckarklocka som tickar lite så där mysigt då kommer det kännas lite som hemma, är uppvuxen med en riktigt högljud köksklocka.
 
 
Ficklampor och väckarklocka är bra att ha med sig då det kommer vara bäckmörkt på kvällarna. Det blå i bakgrunden är en pannlampa, jag ser ut som en riktig utforskare i den.
 
 
Allt detta ska med och då har jag inte ens börjat packa mina kläder. Ja det blir till att sortera och prioritera. Viktigaste är malariatabletterna och myggnätet, och hygienartiklarna för kläder kan jag få tag i på plats.
 
 
Så här spenderades dagen mellan jobbrundor och tvättrundor om vart annat. Känner lite panik över allt som ska med och som inte har hamnat i väskan ännu. Ohh, resfebern börja komma på rikigt nu för det är bara 3 dagar kvar. 
 
 
 

Lyckokatt

Kategori: Allmänt

Min vän Ylva skicka denna lilla lyckokastare från korea som ska hålla mig sällskap under tiden i Ghana. Dessa katter kallas för Maneki Neko är ett stort fenomen i japan. Ordet Maneki Neko betyder ”den kallande katten”. Det beror på att det ser ut som att katten vinkar dig till sig – ”Kom hit!”. Har den vänster tass rest lockar den till sig kunder och har den höger tass rest så kallar den till sig pengar. Färgen har också betydelse, den guldfärgade katten sägs bringa pengar till dess ägare. Alla Maneki Neko är turbringande, jag säger dock att min kallar på lycka istället för pengar.
 
 
 
 

Let´s fika

Kategori: Förberedelser, Volontär

Detta har nästan blivit en fikablogg nu, bara massa bilder på gott. Detta är dock oundvikligt då mycket av min tid just nu går ut på att fika och umgås med människor som jag inte kommer att se på ett tag. Dagens fika var en helt fantastisk citron cheesecake med passionsfrukt och lakrits, så gott! Jag bockar och bugar för dig Rebecca blir till att spara receptet på denna.
 
 

Kommer sakna er alla på Lets deal jättemycket!

Ses igen i September!

ps. Håll utkik i brevlådan. ds.