juliaiafrika.blogg.se

- följ mina upplevelser som volontär i Ghana!

Översvämningen som tog all majs

Kategori: Allmänt

Det som inte fick hända hände. Stora vattenmassor från burkina faso har översvämmat hela byns åkermarker där allas majs och vattenmeloner växer. Vattennivån har höjts med flera meter på vissa ställen. Pastor Zakarias skickade idag denna videon på hur stor förödelsen är. Nu måste de vänta 3 månader för nästa skörd ska ge mat, och matsituationen som redan är ansträngd. Ni ser här Zakarias mitt i båten, jag kan riktigt känna hans frustration och besvikelse.
 

Inspirationsmöte på volontärresor

Kategori: Norra Ghana, Tankar, Tillbakablick, Volontär

"Första morgonen fick vi åka bak på en motorcykel för att komma till barnhemmet. Det var helt magsikt att susa fram på röda vägar och känna den krispiga morgonluften blåsa i håret. Jag trivs så bra här, har aldrig kännt mig så här levande, livet är allt bra fantastiskt ibland. Barnen på barnhemmet är fina och vi har kul ihop, de kunde en del svenska lekar som bro bro breja. De gillar springlekar som pepparkaksgubbarna. Vi överrraskade dem med en fotboll jag tror att jag aldrig har sett barn bli så glada för en boll.... "

Vill du höra mer om min volontärtid?

Varmt välkommen på höstens första inspirationsmöte den 26 augusti på volontärresor i Göteborg.

Mer om tid och plats, finner ni på länken:
https://www.volontarresor.se/e…/inspirationsmote-goteborg-2/ 

 
 

Zua Childrens home i 3d

Kategori: Allmänt

Eftersom jag är 3d grafiker så tänkte jag att det kunde vara kul att göra en modell över hur barnhemmet ser ut. Så här ser det ut just nu!