juliaiafrika.blogg.se

- följ mina upplevelser som volontär i Ghana!

Tornado av barn, djur och intryck

Kategori: Allmänt

Befinner mig just nu ett runt i en tornado av barn, djur och intryck. Dagarna har gar fort, kan fortfarande inte fatta att jag snart har varit har i en manad. De senaste dagarna har var svara da vi inte har haft nagon el. Det har visat sig att var madame inte har betalt elrakningen. Sa nu star vi har pa dag 4 utan el, bade min telefeon och kamera ar helt urladdade. Sa jag kanner mig lite stressad av detta for tillfallet.
 
Men annars flyter dagarna pa. Barnen pa barnhemmet ar fina men valdigt intensiva, de ar in your face fran det du vaknar tills de lagt sig. Det ar min lediga dag idag men anda sa kommer de och knackar pa dorren kl 6.15. Just nu sitter jag pa ett internet cafe i staden Swedru som ligger ungefar 45 min fran dar jag bor. Kollektivtrafiken har ar inte alls som i Sverige, har aker man i Tro-tros som ar sma minibussar. De kor som galningar sa man lar sig ganska snabbt att sluta vara radd pa vagen. Det ar billigt och man kommer latt dit man ska. Har blivit forvanad manga ganger for jag har inte blivit aksjuk en endaste gang har nere, hur dalig an vagen har varit. Forra helgen spenderade jag runt 20 timmar i en tro-tro och det gick jattebra. Vi var och besokte ett stort vattenfall som vi fick vandra for att komma till. Vi tog hiken pa 6 timmar, det var nagot av det basta och varsta jag gjort. Men fallen och utsikten fran berget var fantastiskt. Ska se om jag kan fa upp nagra bilder snart.
 
Har borjat vanja mig vid varmen nu och jag har faktiskt lyckats halla mig fran att branna mig allt for mycket. Jag har under dessa 3 veckor hunnit vara sjuk tva ganger och haft riktigt stora myggbett pa fotterna sa jag har haft svart att ga. Men jag overlever, det blir battre med tiden. Just nu mar jag bra iallafall. Maten har ar inte den bast, vi far nastan bara kolhydrater, massa ris, pasta och kakor. Tillmiddag varje kvall blir det tomatsas sa jag kommer vara super trott pa det nar jag kommer hem.
 
Men jag har det bra, annorlunda men bra.

KOMMENTARER:

 • Annelie säger:
  2014-04-13 | 18:56:25

  Så fint att du mår bra! Det låter som ett riktigt äventyr och det är roligt att läsa. Väntar redan på nästa inlägg. Här hemma är det vår/vinter men både blåsippor och vitsoppor har hittat fram, känns väldigt skönt. Tiden går så fort, känns som om du snart är hemma igen. Fortsätt att ha en fin resa!

 • Melissa säger:
  2014-04-16 | 13:39:30

  Hej!

  Jag hittade din blogg lite spontant och är väldigt glad att jag gjorde det!
  Jag kommer att befinna mig på samma barnhem som dig under maj och juni.

  Med vänlig hälsning, Melissa

  Svar: Ohh, vad roligt. Vilket datum kommer du. Ses snart! Ha det bra!
  Julia Holmblad

 • Melissa säger:
  2014-04-27 | 12:07:42

  Ja det ska bli jätte roligt! Jag åker från Arlanda den 4:e maj men anländer till barnhemmet några dagar senare. Tack detsamma! :) Melissa Granlund

Kommentera inlägget här: